ΣΤΙΣ 10/10 ΛΗΓΕΙ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ WINDOWS SERVER 2012 & SERVER 2012 R2

  • Δημοσιεύτηκε από: ddailiani
WINDOWS_SERVER_12_bluevalue

Windows Server 2012 and 2012 R2 End of Extended Support in October 2023

Με κάθε επισημότητα η Microsoft μας ενημερώνει ότι, σε περίπτωση που εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε Microsoft Server 2012 ή Server 2012 R2, ήρθε η ώρα να δράσουμε γρήγορα και να αναβαθμίσουμε το λειτουργικό σύστημα του server μας.

Η επίσημη ημερομηνία λήξης των Server 2012 και Server 2012 R2 είναι η 10η Οκτωβρίου 2023. Μόλις παρέλθει αυτήν η ημερομηνία, η Microsoft δεν θα παρέχει, πλέον, ενημερώσεις ασφαλείας, επείγουσες επιδιορθώσεις που αφορούν την ασφάλεια, επιλογές υποστήριξης με βοήθεια δωρεάν ή επί πληρωμή ή ηλεκτρονικές ενημερώσεις τεχνικού περιεχομένου για το λειτουργικό σύστημα Windows Server 2012.

Τι σημαίνει, όμως, αυτό;

Tο λειτουργικό σύστημα καθίσταται ευάλωτο σε απειλές ασφαλείας και η πιθανότητα ευπαθειών ασφαλείας αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Χωρίς τακτικές ενημερώσεις και ενημερώσεις κώδικα, το λειτουργικό σύστημα μπορεί να γίνει ασταθές, οδηγώντας σε αυξημένο χρόνο διακοπής λειτουργίας και μειωμένη παραγωγικότητα.

Επιπρόσθετα -όπως έχουμε δει και με άλλα λειτουργικά συστήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους- το τέλος ζωής του Windows Server 2012 R2 θα έρθει με αυξημένο κίνδυνο, όσο περνάει ο καιρός, και με πολλές νέες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο να ξεκινούν να εκμεταλλευτούν την ευπάθεια της ύπαρξης ενός μη υποστηριζόμενου λειτουργικού συστήματος και όχι άλλων ενημερώσεων ασφαλείας.

Ποιες είναι οι επιλογές που προσφέρουμε

  • Upgrading to a newer version of Windows Server

Η αναβάθμιση Λειτουργικού σε Microsoft Server 2016 / 2019 / 2022 παρέχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως βελτιωμένη ασφάλεια, καλύτερες επιδόσεις και νέες δυνατότητες και λειτουργίες.

Η ομάδα του Cloud Services & Cyber Security αναλαμβάνει την αναβάθμιση των συστημάτων, αντικαθιστώντας τα με νεότερο εξοπλισμό και λογισμικό, προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε καινούργια ή refurbished. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι, τα συστήματα των πελατών μας, υποστηρίζονται από τις τελευταίες αναβαθμίσεις των κατασκευαστών, κάτι που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

  • Migrating to the cloud

Πολλοί Φορείς μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στο cloud, και το Microsoft Azure παρέχει μια ασφαλή και επεκτάσιμη πλατφόρμα για τη φιλοξενία των εφαρμογών και των δεδομένων τους.

Το Cloud Services & Cyber Security παρέχει στους πελάτες μας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στο κυβερνητικό cloud (με το απαραίτητο αίτημα στο κεντρικό portal της ΓΓΠΣ) ή στις υποδομές της εταιρείας μας.

  • Purchase Extended Security Updates (ESU)

Η Microsoft παρέχει τη δυνατότητα αγοράς ESU, για έως και τρία χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας μόνο. Τα ESUs θα ανανεώνονται, σε ετήσια βάση, έως τις 13 Οκτωβρίου 2026. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα Azure Arc για να προμηθευτούν και να τα ενεργοποιήσουν αυτόματα.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Εάν τα Λειτουργικά Συστήματα του Φορέα σας ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες και σχεδιάζετε την αναβάθμιση, είναι καλύτερο να ενεργήσετε άμεσα!

 

Χρειάζεστε βοήθεια με τον σχεδιασμό ή την υλοποίηση της στρατηγικής αναβάθμισης;

Επικοινωνήστε με την ομάδα μας στο info@bluevalue.gr ή στο 2310 590100.