ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΑΖΙΡΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ BLUE VALUE ΣΤΟ 14o OTS FORUM

BLUE VALUE - εκπαίδευση και παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών υπηρεσιών, Εσωτερικός Έλεγχος > Νέα > Νέα > ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΑΖΙΡΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ BLUE VALUE ΣΤΟ 14o OTS FORUM
  • Δημοσιεύτηκε από: ddailiani
Εσωτερικός Έλεγχος στην πράξη

Το πάνελ για την Εφαρμογή Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου, στο 14ο OTS Forum, συγκρότησαν η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Ναζίρη, και η επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος της Blue Value, Μαριλένα Σιδηροπούλου.

«Ο αριθμός των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου αναμένεται, μέσα στην επόμενη διετία, να ξεπεράσει το 80%. Αυτό σημαίνει ότι η φοβία που υπήρχε με τον Εσωτερικό Έλεγχο έχει ξεπεραστεί, γιατί αντιλαμβανόμαστε, με τη βοήθεια του νομοθετικού πλαισίου, ότι ο Εσωτερικός Ελεγκτής είναι ένας σύμβουλος διοίκησης∙ δεν έχει καμία σχέση με έναν επιθεωρητή. Είναι το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσει κάθε Διοίκηση για την καλύτερη διακυβέρνηση και τη βελτίωση των διαδικασιών της, ώστε να παρέχει ποιοτικότερες υπηρεσίες στον πολίτη», επισήμανε, χαρακτηριστικά, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Ναζίρη.

Δείτε, αναλυτικά:

Εσωτερικός Έλεγχος με την Blue Value

Οι φορείς αναζητούν υποστήριξη και βοήθεια, ώστε να μπορέσουν να εισαγάγουν, σωστά και σταθερά, στη λειτουργία τους τις διαδικασίες, τους κινδύνους, τις δικλίδες ασφαλείας και τον ρόλο του Εσωτερικού Ελεγκτή και των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου. Η ανάγκη για τεχνογνωσία, εξειδίκευση, καλή γνώση του θεσμικού πλαισίου και των διεθνών επαγγελματικών προτύπων του Εσωτερικού Ελέγχου είναι ορατή, προκειμένου να αναδειχθεί ο Εσωτερικός Έλεγχος σαν εργαλείο διακυβέρνησης και να αποκτηθεί η αναγκαία κουλτούρα και εξοικείωση με τα στελέχη των Οργανισμών.

Στη Blue Value, διαθέτοντας μία ομάδα από πιστοποιημένους Εσωτερικούς Ελεγκτές (CIA Certification, COSO Certification), Οικονομολόγους, ειδικούς Διαχείρισης Ρίσκου, Επιθεωρητές ISO και Συμβούλους εξειδικευμένους στη λειτουργία και τις διαδικασίες φορέων του Δημοσίου, παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την οργάνωση, λειτουργία και εφαρμογή μονάδας και συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου.