Τέλος Εποχής για το Magento 1 Software | Adobe

  • Δημοσιεύτηκε από: Ενρικέτα Βολάρη

 

Από το 2018, η εταιρεία Adobe ανακοίνωσε το τέλος εποχής για την έκδοση του Magento 1. Η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει την υποστήριξη της συγκεκριμένης έκδοσης καθώς είχε ήδη προηγηθεί η δημοσίευση της νέας έκδοσης, αυτή του Magento 2. Η απόφαση αφορούσε για το 12χρονο πλέον πρόγραμμα Magento 1.x που συμπεριλάμβανε: το Magento Commerce και το  Magento Open Source. Η προκαθορισμένη ημερομηνία της λήξης ήταν στις 30 Ιουνίου, του 2020, όπως και έγινε.

Το θέμα είναι ένα. Τι πρακτικά σημαίνει αυτό το τέλος εποχής, για ένα πρόγραμμα με χιλιάδες χρήστες, παγκοσμίως;

Ήδη από το 2015, όπου και είχε δημοσιευθεί η έκδοση 2, η εταιρεία είχε προβεί σε εντατικές ενέργειες, ώστε να βοηθήσει τους χρήστες της να ανταπεξέλθουν στην αλλαγή. Παρ ’όλη την προσπάθεια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να έχουν το site τους στην την πρώτη έκδοση του λογισμικού.

Με το πέρας του deadline, ένα site με το Magento 1, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, χωρίς όμως να βοηθάει ιδιαίτερα στην βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της επιχείρησης που ανήκει. Ενημερώσεις και βελτιώσεις παύουν να πραγματοποιούνται και υπάρχει μεγάλο κενό στην ασφάλεια της πληροφορίας και των προσωπικών δεδομένων, που μπορεί να διαθέτει ένα website.  Επιπλέον αν το site διαθέτει δυνατότητα πληρωμής, μετά την λήξη του deadline, δεν διατίθεται η διεθνής  πιστοποίηση κατά το πρότυπο Payment Card Industry Data Security Standards. Μια πιστοποίηση άκρως απαραίτητη για ένα eshop καθώς αφορά τη διασφάλιση δεδομένων ηλεκτρονικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών – για την αποφυγή υποκλοπής προσωπικών δεδομένων. Όλα τα παραπάνω συντελούν στο ότι ένα site με την έκδοση Magento 1 δεν είναι πλέον User Friendly. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλές επιπτώσεις, καθώς επηρεάζεται άμεσα η κινητικότητα των χρηστών, και μετέπειτα ο τζίρος της επιχείρησης.

Ενημερωθείτε πλήρως από την εταιρεία Adobe, εδώ.

Ποτέ δεν είναι αργά… 

Αν το eshop σας ή το website σας λειτουργεί ακόμα με την έκδοση Magento 1.x, τώρα είναι η ώρα να κάνετε την αλλαγή. Αλλάξτε το λογισμικό του site σας και αποφύγετε τυχόν αρνητικές συνέπειες που μπορούν να προκληθούν στην επιχείρηση σας.

Η ομάδα της Blue Value, διαθέτοντας ένα ευρύ φάσμα συνεργατών, είναι σε θέση να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας. Μετατροπή και προσαρμογή της ιστοσελίδας σας ή  του eshop σας, εύκολα και με ασφάλεια.

Επικοινωνήστε μαζί μας

2310 590 196

info@bluevalue.gr