Οι κίνδυνοι του διαδικτύου για τα παιδιά: Συμβουλές για την προστασία τους από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

  • Δημοσιεύτηκε από: Χριστίνα Ντιούδη

Τα τελευταία χρόνια και όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, οι νεότερες γενιές γίνονται όλο και πιο εξοικειωμένες με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Βλέπουμε όλο και πιο συχνά παιδιά, πολύ μικρής ηλικίας, να μπορούν να χειριστούν ένα κινητό, ένα τάμπλετ ή τον υπολογιστή, πολύ καλύτερα από εμάς τους ίδιους.

Είναι γεγονός πως, τα παιδιά, περνούν όλο και περισσότερες ώρες στις ηλεκτρονικές συσκευές, έχοντας πρόσβαση στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα (social media) τα οποία εγκυμονούν κινδύνους, όπως η πορνογραφία ανηλίκων, ο διαδικτυακός εκβιασμός και εξαναγκασμός παιδιών (sextortion, δηλαδή απειλή δημοσιοποίησης πληροφοριών ή εικόνων σεξουαλικής φύσεως από τους κυβερνοεγκληματίες, με σκοπό το θύμα να προβεί διά του εξαναγκασμού σε παραγωγή πρωτότυπου υλικού σεξουαλικού περιεχομένου και να τους το αποστείλει ή να καταβάλει χρήματα), τα οποία αποτελούν τα συνηθέστερα αδικήματα που απασχολούν το Τμήμα Διαδικτυακής Προστασίας Ανηλίκων και Ψηφιακής Διερεύνησης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τι έκταση έχει πάρει αυτό το φαινόμενο σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα; Τι συμβουλεύει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στους γονείς και στα παιδιά; Τι πρέπει να κάνουμε και σε ποιους να απευθυνθούμε;

Ενημερωθείτε για σχετικά ζητήματα από το αρμόδιο τμήμα της Blue Value.

info@bluevalue.gr | 2310 590196 | www.bluevalue.gr