Κεφάλαιο: Κυβερνοεπιθέσεις

  • Δημοσιεύτηκε από: Ενρικέτα Βολάρη
pexels-josh-sorenson

Πρωτόγνωρη αύξηση κυβερνοεπιθέσεων παρατηρήθηκε κατά την διάρκεια των πρώτων τριμήνων του 2020. Ανάμεσα στα θύματα των hackers βρίσκονται  από τράπεζες, ως και επίσημες ιστοσελίδες δημόσιων οργανισμών.

Οι ειδικοί, σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουν την έντονη κακόβουλη δραστηριότητα, κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως αφορμή ήταν η πανδημία και η νέα καθημερινότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γεγονός, πως πολλοί προσαρμόστηκαν στις νέες απαιτήσεις των καιρών και η εργασία, η εκπαίδευση και η αναψυχή μετατράπηκαν σε online διαδικασίες, έδωσε αφορμή στους χακερς να εκμεταλλευτούν την μεγάλη ζήτηση. Έτσι πραγματοποίησαν επιθέσεις στις – πιο ζωτικής σημασίας – ψηφιακές υπηρεσίες.

Το φαινόμενο παίρνει μεγάλες διαστάσεις και επιφέρει ακόμα μεγαλύτερες συνέπειες. Η ανάγκη για προστασία και άμεση ενημέρωση των λογισμικών είναι μεγάλη. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία λύσεων αλλά ο σκοπός παραμένει ένας: αναγνώριση ευπαθειών των συστημάτων και άμεση προστασία από κακόβουλα λογισμικά.

Διαβάστε εδώ περισσότερα

Προστατέψτε τον οργανισμό σας!

Η Blue Value θέλοντας να συμβάλλει στην αποτροπή των κυβερνοεπιθέσων και των συνεπειών τους, συνεργάστηκε με την καταξιωμένη εταιρεία συστημάτων κυβερνοπροστασίας, InnoSec, και δημιουργήσαν 2 νέες υπηρεσίες και ένα προιόν με σκοπό την άμεση επίλυση των αναγκών σας.

Vulnerability Scanning: πρόκειται για την νέα υπηρεσία που περιλαμβάνει την διαδικασία της αξιολόγησης και της καταγραφής των αδυναμιών και των ευπαθειών που έχει ένα website.

Penetration Testing: η εν λόγω υπηρεσία αξιολογεί και καταγράφει τα κενά ασφαλείας του πληροφοριακού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου και του website, αναδεικνύοντας έμπρακτα τις επιπτώσεις που έχουν στον οργανισμό.

Active Security Management: καινοτόμο προιόν-σύστημα ασφάλειας που προστατεύει τους οργανισμούς από κυβερνοεπιθέσεις και προσαρμόζεται στις επιχειρησιακές λειτουργίες και στο τεχνολογικό τους περιβάλλον. Ανιχνεύει σε πραγματικό χρόνο ασυνήθιστες συμπεριφορές, περιστατικά ασφαλείας και κυβερνοαπειλές. Αποτρέπει τις επιθέσεις, και περιορίζει τις συνέπειές τους. Ιδανικό για επιχειρήσεις και φορείς που δεν έχουν εξειδικευμένους ανθρώπους στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων.

Επικοινωνήστε μαζί μας &  ενημερωθείτε.